club_pyramid.jpg

GrIFK Alpine

GrIFK Alpine ry toimii Etelä-Suomessa, Kauniaisissa edustaen jo vuonna 1934 mäessä aloitettua alppihiihtoperinnettä. Nykyinen seura on perustettu vuonna 1988 ja jäsenmäärä on nykyään n. 1300. Rinne-alue on Kauniaisten kaupungin omistama, mutta GrIFK Alpine vastaa sen toiminnasta ja käyttää laskettelumäkeä omaan hiihdonopetus- ja valmennustoimintaansa.

Pitkäjänteisen nuoriso- ja juniorityön ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan toimintaamme vuosi vuodelta. Seuran päätoimintoja tänä päivänä ovat: hiihtokoulu, valmennus sekä kotirinteen ylläpito.

GrIFK Alpinen hallitus vastaa seuran toiminnasta ja ylläpitää  www.grifkalpine.fi – sivuja. Nuorisopäällikkö Antonia Rosenlew-Nordlund koordinoi seuran eri junioritoimintoja ja toimii myös seuran hiihtokoulun  johtajana. Seura tekee jatkuvasti yhteistyötä eri tahojen kanssa alppihiihdon edistämiseksi ja tunnettavuuden lisäämiseksi.

Arvot

GrIFK Alpinen arvoja ovat: luotettavuus, vastuullisuus, tavoitteellisuus sekä uudistuminen. Näiden arvojen avulla pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa nuoret pääsevät toteuttamaan ja kehittämään itseään tavoitteenaan onnistuneet suoritukset, jotka puolestaan johtavat hyviin tuloksiin. Seuran keskeisenä tavoitteena on tarjota myönteistä toimintaa ja saada kaikki mukana olevat tekemään parastaan.

GrIFK Alpine on Nuori Suomi -sinettiseura ja toimimme sen mukaisesti, kannustaen sekä arvostaen nuoria jäseniämme tasavertaisesti. GrIFK Alpinen omat pelisäännöt ohjaavat Nuori Suomi -toiminnassa määriteltyjä toimintatapoja.

Hiihtokoulu ja valmennus

Hiihtokoulu ja juniorvalmentaminen tarjoavat aktiivista toimintaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä pysyvää kiinnostusta liikuntaa ja alppilajeja kohtaan. GrIFK Alpine järjestää nuorille myös koulutusta ja mahdollisuuden edetä hiihdonopetus- tai valmennustehtävissä.  Hiihtokoulu järjestää vuosittain SHOry:n alaisuudessa lumileirin opettajilleen.

GrIFK Alpinen hiihtokoulu on kerännyt säännöllisillä viikkotunneillaan 4-12 -vuotiaita lapsia Lumi-, Vauhti -, Freeride, - Lumilauta- ja RataWerneriryhmiin. Tämän lisäksi opetustarjontaa täydennetään suosituilla hiihtoloma-kursseilla. Hiihtokouluun osallistui viime kaudella yli 900 innokasta laskijaa. Kaikki hiihtokoululaiset ovat GrIFK Alpinen jäseniä ja heillä on seuran Ski Sport Finland ry:ltä lunastama Skipassi etuineen. Pyrimme hyödyntämään Ski Sport Finland ry:n tarjoamia valmiita Sporttirekisteri/jäsenrekisteri  - palveluita.

Hiihtokoulun jälkeen nuorilla laskijoilla on mahdollisuus jatkaa ratakoulussa ja edetä aina vaativampiin valmennuksiin.

Juniorivalmennuksessa olemme keskittyneet 7-15 v. nuorten valmentamiseen. Valmennuksen toteuttamiseksi seuralla on päävalmentaja Sami Tikkanen ja 14 osapäiväistä valmentajaa.  Lisäksi vapaaehtoistyöhön osallistuu suuri määrä vanhempia ja muita lajista innostuneita. GrIFK Alpinen Toimintasuunnitelma&Valmennusfilosofia päivitetään vuosittain ja sitä kehitetään jatkuvasti mm. kouluttamalla valmentajia.

Rinne ja kahvila palvelevat jäseniään ja muualta tulevia laskettelijoita.  Käytössämme on lumetusjärjestelmä ja ajanmukainen huoltokalusto sekä kaksi vakituista kausityöntekijää. Rinnealueella ja sen toiminnassa huomioidaan turvallisuutta edistävät tekijät ja niitä pyritään jatkuvasti kehittämään. 

Tavoite

GrIFK  Alpinen tavoitteena on muodostaa valmennusjärjestelmä, joka tarjoaa toimintasuunnitelmamme & valmennusfilosofiamme mukaista laadukasta alppihiihtovalmennusta lasten hiihtokoulusta alkaen aina aikuisten FIS – sarjaan saakka. Tavoitteena on olla huippu-urheiluun valmistava seuratasoinen valmennusjärjestelmä, joka mahdollistaa urheilijoiden siirtymisen alppilukioihin ja edelleen junioreiden maajoukkueisiin. 

Päämäärä

GrIFK:n päämääränä on ylläpitää ja kehittää myönteisesti toimintaansa edellä mainitun mukaisesti sekä säilyttää kärkisija seuraluokituksessa.  Ski Sport Finland ry on vuosina 2000 -2014 valinnut Grankulla IFK Alpinen Suomen parhaaksi alppilajien urheiluseuraksi.