Valmennusclub_pyramid.jpg

Toimintamme tavoitteena on kehittää urheilijoita alppihiihdon parissa ylläpitämällä korkeatasoista valmennustoimintaa. Tavoitteen saavuttamiseksi meillä on yksi päävalmentaja ja osa-aikaisia valmentajia jotka omaavat vankan kokemustaustan alppihiihdon valmennuksesta.

Hiihtokoulumme luo pohjan valmennustoiminnalle.  Hiihtokoulusta siirrytään valmennusryhmiin. Valmennusryhmien tehtävänä on opettaa ratalaskun alkeita hiihtokoulusta tulleille lapsille. Valmennusryhmissä kasvetaan laskijana ja toiminta muuttuu harrastuksesta kohti tavoitteellista urheilua.

Juniorivalmennuksessa olemme keskittyneet 7-15 v. nuorten valmentamiseen. Seuralla on myös kaksi aktiivista kilpa-/harrasteryhmää joissa harjoittelee ja kilpailee yli 15 vuotiaat laskijat. Valmennuksen toteuttamiseksi seuralla on päävalmentaja Sami Tikkanen ja 14 osapäiväistä valmentajaa.  Lisäksi vapaaehtoistyöhön osallistuu suuri määrä vanhempia ja muita lajista innostuneita. GrIFK Alpinen toimintasuunnitelma & valmennusfilosofia päivitetään vuosittain ja sitä kehitetään jatkuvasti mm. kouluttamalla valmentajia.